Plannen tekenen

Een idee begint met een duidelijk plan. En een plan kan pas tot stand komen na een goed gesprek, met een kop koffie. Bij IN-TACT zitten we allereerst aan tafel met onze klanten. Zo leren we iedereen persoonlijk kennen, en daarbij ook hun wensen en verwachtingen. We bekijken samen de ruimte die moet worden aangepakt. Daarbij overlopen we welke functies er aanwezig moeten zijn, maar ook welke stijl de voorkeur heeft. We bekijken ook de rest van het huis zodat de gekozen stijl daar naadloos bij aansluit. Die moet namelijk passen bij het karakter van de woning.

Nadat we een goed idee hebben van wat de klant wil, beginnen we met tekenen. Via verschillende schetsen op papier maken we een zogenaamde ontwerpstudie. Dit houdt in dat we meerdere versies maken waarbij we verschillende indelingen proberen, de lay-out aanpassen, de functies juist intekenen, enzovoort. Deze schetsen bespreken we opnieuw met de klant. Zo kunnen we meteen zien of we op dezelfde golflengte zitten. Uit de schetsen kiest de klant de versie die het meest aan de verwachtingen voldoet. Die gaan we verder uitwerken aan de hand van de aanpassingen die de klant wil.

Zodra de definitieve schets door de klant wordt goedgekeurd, starten we met het 2D-plan. Dat is een werkbaar, digitaal plan met alle puntjes op de i. Hierop staan onder andere de materiaalkeuze en het meubilair vermeld, maar ook de precieze afmetingen. Aan de hand van zo’n plan kan een aannemer – of de klant zelf – meteen met de werken starten. Indien de klant graag eerst de toekomstige ruimte wil zien, kan dat met 3D-beelden. Hoe dat tot stand komt, volgt in het tweede deel.

Meer info over onze visie op interieurontwerp, vinden jullie hier.