Meubelontwerp

Secretaire meubel

Het lijkt een eenvoudige opdracht: maak een moderne versie van een secretaire. Alleen, hoe past zo'n schrijfmeubel in een hedendaagse woonkamer?

Waar een bureau vroeger stevig en opvallend moest zijn met plaats voor papier en inkt is dat nu heel anders. Een bureau moet vandaag compact zijn en functioneel. Met ruimte voor een laptop, maar ook voor papieren, kabels, een werkblad...

Dat is het uitgangspunt van deze secretaire. Dichtgeklapt neemt hij nauwelijks plaats in. Enkel als je hem nodig hebt, valt hij op. En hij is eenvoudig te gebruiken. Je hoeft alleen de twee helften te openen, het bureaublad naar onderen te klappen en je bureau is klaar om te gebruiken. Zelfs opbergen gaat makkelijk want je hoeft niets op te ruimen. Je laptop kan gewoon blijven liggen. Door het vilt hoef je je immers geen zorgen te maken dat je spullen gaan schuiven. Wil je het vilt liever een andere bestemming geven, dan kan je het ook als prikbord gebruiken. Ook handig om al je idee├źn te laten hangen wanneer je het meubel sluit.

De deuren hebben nog twee grote compartimenten waar je losse spullen in kan bewaren. Ideaal voor een stapel papier of een laptoptas. Achter het bureaublad zit ook een een kabelgoot waar je meteen je apparaten in kan pluggen. Bovendien is er al verlichting met schakelaar ingebouwd. Gewoon in het stopcontact steken en je kan aan de slag. Extra handig is de verborgen opbergruimte bovenaan. Dit is een handig compartiment voor kleine bureauspullen zoals pennen of opladers.

Een modern meubel hangt vanzelf vast met ecologie. Daarom zijn enkel duurzame materialen gebruikt. De bureauplaten zijn gemaakt uit bamboe, een snelgroeiende grassoort. Het vilt is gerecycleerd. Het vormt de afwerking voor een duurzaam meubel dat door zijn eenvoud in elk interieur past en pas opvalt wanneer je het zelf wil.